Tabela wartości odżywczych:
mniejsza porcja / waga: | 611.5 g |
wartość odżywcza | 456.7 kcal/1912.2 kJ |
normalna porcja / waga: | 815.4 g |
wartość odżywcza | 608.9 kcal/2549.5 kJ |
wartość odżywcza w 100 g | |
energia: | 74.7 kcal/312.7 kJ |
tłuszcze: | 2.6 g |
węglowodany: | 8.4 g |
błonnik: | 1.2 g |
białko: | 3.9 g |
sól: | 0.02 g |
tort warzywny – składniki:
naleśniki: woda, mąka pszenna biała 30% i razowa 20%, olej, sól) farsz z porów (por, tofu naturalne (woda, ziarno soi, substancje wiążące sól Nigarii), olej, przyprawy farsz pieczarkowy (pieczarki, cebula, olej, mąka pszenna biała, przyprawy) farsz szpinakowy (szpinak, cebula, olej rzepakowy, przyprawy farsz pomidorowy (pomidory, koncentrat pomidorowy, przyprawy)
sos pomidorowy – składniki:
woda, przecier pomidorowy, marchew, seler, mąka pszenna, olej, sól, przyprawy
surówka z kiszonej kapusty – składniki:
kiszona kapusta, papryka, cebula, koperek, oliwa z oliwek, sól
Opis:
Tort warzywny? Czemu nie. Naleśniki z pełnoziarnistą mąką pszenną bez jajka i mleka przekładane pieczarkami, soczewicą, szpinakiem i pomidorami z sosem pomidorowym do tego brokuł i góra sórówki. Każde piętro tortu dostarcza nowych smaków. Tak wiele warzyw schowanych między naleśnikami