Tort warzywny

Tort warzywny przekładany pieczarkami, szpinakiem, soczewicą, sos pomidorowy, fasolka szparagowa, surówka z marchewki
Tort warzywny przekładany pieczarkami, szpinakiem, soczewicą, sos pomidorowy, fasolka szparagowa, surówka z marchewki

Tabela wartości odżywczych:

mniejsza porcja  / waga: 611.5 g
wartość odżywcza456.7 kcal/1912.2 kJ
normalna porcja / waga:815.4 g
wartość odżywcza608.9 kcal/2549.5 kJ
* Waga porcji podanej na talerzu może się nieco różnić, od podanych w tabeli.
wartość odżywcza w 100 g
energia:74.7 kcal/312.7 kJ
tłuszcze:2.6 g
węglowodany: 8.4 g
błonnik:1.2 g
białko:3.9 g
sól:0.02 g

tort warzywny – składniki:

naleśniki: woda, mąka pszenna biała 30% i razowa 20%, olej, sól) farsz z porów (por, tofu naturalne (woda, ziarno soi, substancje wiążące sól Nigarii), olej, przyprawy farsz pieczarkowy (pieczarki, cebula, olej, mąka pszenna biała, przyprawy) farsz szpinakowy (szpinak, cebula, olej rzepakowy, przyprawy farsz pomidorowy (pomidory, koncentrat pomidorowy, przyprawy)

sos pomidorowy – składniki:

woda, przecier pomidorowy, marchew, seler, mąka pszenna, olej, sól, przyprawy

surówka z kiszonej kapusty – składniki:

kiszona kapusta, papryka, cebula, koperek, oliwa z oliwek, sól

Opis:

Tort warzywny? Czemu nie. Naleśniki z pełnoziarnistą mąką pszenną bez jajka i mleka przekładane pieczarkami, soczewicą, szpinakiem i pomidorami z sosem pomidorowym do tego brokuł i góra sórówki. Każde piętro tortu dostarcza nowych smaków. Tak wiele warzyw schowanych między naleśnikami

Campbell Icon