Faszerowana papryka

Kulki ryżowe, faszerowana papryka, brokuł, sos orzechowy, surówka

Tabela wartości odżywczych:

mniejsza porcja  / waga:520,0 g
wartość odżywcza490.0 kcal/2100.0 kJ
normalna porcja / waga:700.0 g
wartość odżywcza620 kcal/2620.0 kJ
* Waga porcji podanej na talerzu może się nieco różnić, od podanych w tabeli.
wartość odżywcza w 100 g
energia:100.0 kcal/390.9 kJ
tłuszcze:5.4 g
węglowodany: 6.9 g
błonnik:1.9 g
białko:2.1 g
sól:0.04 g

faszerowana papryka – składniki:

cukinia, papryka, kasza jaglana, marchew, seler, przyprawy

sos orzechowy- składniki:

orzechy nerkowca, cebula, mąka pszenna, przyprawy

kulki ryżowe – składniki:

ryż, bułka tarta: mąka pszenna, sól, drożdże

surówka z ogórka – składniki:

ogórek, koperek, cebula, olej ryżowy, sól, pieprz czarny

Opis:

Kolorowe papryki, czerwona, żółta, zielona pomarańczowa, ich różne kształty pięknie wyglądają podane na obiad. Można je napełniać różnymi farszami łącząc kaszę z warzywami a również orzechami. Ja często dodaję do farszu płatki drożdżowe, które smakiem przypominają żółty ser ( pamięć dawnych smaków 🙂 ) Ryż oczywiście naturalny w formie opiekanych kulek. Biały, oszlifowany ryż traci 80% wartości odżywczych. Na początku pełnoziarnisty ryż może nie smakować, ale gdy go polubisz to już na zawsze. To pewne. Delikatny lekko orzechowy smak z nerkowców uzupełnia słodki smak warzyw faszerowanej papryki i do tego chrupka surówka z ogórka i koperku.

Campbell Icon