Kapusta włoska a’la ryba

Kapusta włoska a’la ryba, ziemniaki, fasolka szparagowa, surówka z kapusty

Tabela wartości odżywczych:

mniejsza porcja  / waga: 528.8 g
wartość odżywcza354.9 kcal/1486 kJ
normalna porcja / waga:703.3 g
wartość odżywcza472.1kca/1976 kJ
* Waga porcji podanej na talerzu może się nieco różnić, od podanych w tabeli.
wartość odżywcza w 100 g
energia:67.1/281 kJ
tłuszcze:1.2 g
węglowodany: 11.2g
błonnik:2.1 g
białko:1.9 g
sól:0.02 g

kapusta włoska a’la ryba – składniki:

kapusta włoska, mąka pszenna (w wersji bezglutenowej: kukurydziana, gryczana lub jaglana), woda, przyprawy

ziemniaki- składniki:

ziemniaki, koperek

fasolka szparagowa- składniki:

fasolka szparagowa

surówka z kapusty- składniki:

kapusta, marchew, papryka, koperek, sól, olej, przyprawy

Opis:

Kapusta zapiekana w cieście, niby nic nadzwyczajnego, a jednak. Fascynującym w kuchni roślinnej, jest to, że można wymyślać najdziwniejsze dania z warzyw, których mamy pod dostatkiem i zawsze nas zaskoczą. Kapustę a’la ryba możemy podać z ziemniakami i koperkiem, fasolką szparagową i oczywiście, surówką.

Campbell Icon