Knedle z truskawkami

Knedle ze śliwkami, sos orzechowo-bananowy, sałatka owocowa
Samosy z kapustą, sos z czerwonej soczewicy, czerwona kapusta z pestkami dyni, surówka z ogórka i koperku

Tabela wartości odżywczych:

mniejsza porcja  / waga: 293.2 g
wartość odżywcza263.6 kcal/11.03.7 kJ
normalna porcja / waga:390 g
wartość odżywcza350.6 kcal/1467.9 kJ
* Waga porcji podanej na talerzu może się nieco różnić, od podanych w tabeli.
wartość odżywcza w 100 g
energia:89.9 kcal/376.4 kJ
tłuszcze:0.2 g
węglowodany: 20.3 g
błonnik:1.5 g
białko:1.0 g
sól:0.02 g

knedle – składniki:

(śliwki, ziemniaki, mąka ziemniaczana

sos pomidorowy – składniki:

woda, koncentrat pomidorowy, mleko sojowe (woda, ziarno soi) , marchew, seler, mąka pszenna, olej, sól, przyprawy

sos bananowy – składniki:

banany, mleko ryżowe (woda, ryż)

sałatka owocowa – składniki:

zależy od sezonu (np. banan, jabłko, ananas, kiwi, winogrona, śliwki, truskawki)

Opis:

Knedle ze śliwkami, trudno się im oprzeć. Ale mogą być z truskawkami lub borówką. To danie to doskonały sposób na zjedzenie wielu owoców. Są w knedlach, sosie i sałatce. Zmiksowane banany z mlekiem roślinnym (możemy dodać orzechy np. z nerkowca) idealnie nadają się do polania knedli zamiast masła z cukrem. Jest słodki i delikatny. Sałatka owocowa. Jeśli dodasz do niej sok ananasowy lub ananasa owoce nie ściemnieją. Ananasy zawierają dużo przeciwutleniaczy dzięki czemu inne owoce nie tracą wit.C. Zero dodanego białego cukru a mimo to całe danie jest słodkie. Naturalna zdrowa słodycz z owoców.

Campbell Icon