Faszerowany bakłażan

faszerowany bakłażan, sos pomidorowy, tatar z cukinii, papryki, ogórka i mięty, surówka z białej i czerwonej kapusty

Tabela wartości odżywczych:

mniejsza porcja  / waga:472 g
wartość odżywcza474.7 kcal/1987.5 kJ
normalna porcja / waga:627.7 g
wartość odżywcza631.4 kcal/2643.3 kJ
* Waga porcji podanej na talerzu może się nieco różnić, od podanych w tabeli.
wartość odżywcza w 100 g
energia:100.6 kcal/421.1 kJ
tłuszcze:2.2 g
węglowodany: 12.8 g
błonnik:1.9 g
białko:3.0 g
sól:0.02 g

kotlet z pszenicy – składniki:

ziarno pszenicy, fasola mung, cebula, olej rzepakowy, sól, przyprawy

sos grecki – składniki:

marchew, seler, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, sól, przyprawy

kasza gryczana – składniki:

kasza gryczna niepalona

bigos – składniki:

kapusta biała, kapusta kiszona, papryka, pieczarki, cebula, przecier pomidorowy, sól,

surówka z pomidora i liści szpinaku- składniki:

pomidor, liście szpinaku, cebula, oliwa z oliwek, pieprz czarny mielony, sól

Opis:

Kotlet z pszenicy to roślinne mielone. Zamiast mielonego mięsa, ugotowane, mielone, całe ziarno pszenicy, a naturalnie znajdujący się błonnika pozwala uformować kotlety bez dodatku jajek. Pszenica, fasola mung i warzywa łączą i uzupełniają swoje wartości odzywcze co sprawia, że kotlet z pszenicy podobnie jak mięsny mielony dostarczy białka bez zbędnego cholesterolu i dużej ilości tłuszczy nasyconych. Podany z ziemniakami lub kaszą gryczaną, sosem greckim z dużą ilością warzyw, wegańskim bigosem i surówką, nasycą i dadzą energię bez poczucia ciężkości.

Campbell Icon