

Tabela wartości odżywczych:
| mniejsza porcja / waga: | 472 g |
| wartość odżywcza | 474.7 kcal/1987.5 kJ |
| normalna porcja / waga: | 627.7 g |
| wartość odżywcza | 631.4 kcal/2643.3 kJ |
| wartość odżywcza w 100 g | |
| energia: | 100.6 kcal/421.1 kJ |
| tłuszcze: | 2.2 g |
| węglowodany: | 12.8 g |
| błonnik: | 1.9 g |
| białko: | 3.0 g |
| sól: | 0.02 g |
kotlet z pszenicy – składniki:
ziarno pszenicy, fasola mung, cebula, olej rzepakowy, sól, przyprawy
sos grecki – składniki:
marchew, seler, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, sól, przyprawy
kasza gryczana – składniki:
kasza gryczna niepalona
bigos – składniki:
kapusta biała, kapusta kiszona, papryka, pieczarki, cebula, przecier pomidorowy, sól,
surówka z pomidora i liści szpinaku- składniki:
pomidor, liście szpinaku, cebula, oliwa z oliwek, pieprz czarny mielony, sól
Opis:
Kotlet z pszenicy to roślinne mielone. Zamiast mielonego mięsa, ugotowane, mielone, całe ziarno pszenicy, a naturalnie znajdujący się błonnika pozwala uformować kotlety bez dodatku jajek. Pszenica, fasola mung i warzywa łączą i uzupełniają swoje wartości odzywcze co sprawia, że kotlet z pszenicy podobnie jak mięsny mielony dostarczy białka bez zbędnego cholesterolu i dużej ilości tłuszczy nasyconych. Podany z ziemniakami lub kaszą gryczaną, sosem greckim z dużą ilością warzyw, wegańskim bigosem i surówką, nasycą i dadzą energię bez poczucia ciężkości.


