Tabela wartości odżywczych:
mniejsza porcja / waga: | 472 g |
wartość odżywcza | 474.7 kcal/1987.5 kJ |
normalna porcja / waga: | 627.7g |
wartość odżywcza | /631.4 kcal/2643.3 kJ |
wartość odżywcza w 100 g | |
energia: | 100.6 kcal/421.1 kJ |
tłuszcze: | 2.2 g |
węglowodany: | 12.8 g |
błonnik: | 1.9 g |
białko: | 3.0 g |
sól: | 0.02 g |
kotlet z pszenicy – składniki:
ziarno pszenicy, fasola mung, cebula, olej rzepakowy, bułka tarta (mąka pszenna (78%), woda, drożdże, sól, przyprawy
sos grecki – składniki:
(marchew, seler, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, sól, przyprwy
sos grecki – składniki:
(marchew, seler, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, sól, przyprawy
ziemiaki – składniki:
ziemiaki
surówka z pomidora- składniki:
pomidor, cebula, liście szpinaku, sól, pieprz czarny mielony, oliwa z oliwek
Opis:
Kotlet z pszenicy to roślinne mielone. Zamiast mielonego mięsa, ugotowane, mielone, całe ziarno pszenicy, a naturalnie znajdujący się błonnika pozwala uformować kotlety bez dodatku jajek. Pszenica, fasola mung i warzywa łączą i uzupełniają swoje wartości odzywcze co sprawia, że kotlet z pszenicy podobnie jak mięsny mielony dostarczy białka bez zbędnego cholesterolu i dużej ilości tłuszczy nasyconych. Podany z ziemniakami lub kaszą gryczaną, sosem greckim z dużą ilością warzyw, wegańskim bigosem i surówką, nasycą i dadzą energię bez poczucia ciężkości.