

Tabela wartości odżywczych:
| mniejsza porcja / waga: | 520,0 g |
| wartość odżywcza | 490.0 kcal/2100.0 kJ |
| normalna porcja / waga: | 700.0 g |
| wartość odżywcza | 620 kcal/2620.0 kJ |
| wartość odżywcza w 100 g | |
| energia: | 120.0 kcal/502.08 kJ |
| tłuszcze: | 5.4 g |
| węglowodany: | 6.9 g |
| błonnik: | 1.9 g |
| białko: | 2.1 g |
| sól: | 0.04 g |
musaka – składniki:
ziemniaki, bakłażan, soczewica, pieczarki, mąka pszenna, olej, przyprawy
sos beszamelowy- składniki:
woda, mąka pszenna, olej, przyprawy
kapusta czerwona – składniki:
kapusta czerwona, jabłko, olej, przyprawy
surówka z kapusty – składniki:
kapusta pekińska, ogórek, cebula, liście szpinaku, olej
Opis:
Musaka w wersji wegańskiej jako zapiekanka przekładana ziemniakami, soczewicą, pieczarkami i bakłażanem. Do tego czerwona kapusta z jabłkiem i zielona surówka z kapusty i ogórka . Niby nic nadzwyczajnego, ale poszczególne warzywa lekko przyprawione kuminem przenikają się swoimi smakami wraz z lekko kwaśną czerwoną kapustą tworzą przyjemną harmonię smaku. Soczewica zapewnia wartościowe źródło białka roślinnego.


