
Tabela wartości odżywczych:
| mniejsza porcja / waga: | 263.2 g |
| wartość odżywcza | 524.5 kcal/21.95.8 kJ |
| normalna porcja / waga: | 350 g |
| wartość odżywcza | 697.5kcal/2920.4 kJ |
| wartość odżywcza w 100 g | |
| energia: | 199.2 kcal/838.2 kJ |
| tłuszcze: | 1.3 g |
| węglowodany: | 39.6 g |
| błonnik: | 4.0 g |
| białko: | 4.0 g |
| sól: | 0.02 g |
naleśniki – składniki:
woda, mąka pszenna biała i razowa, olej rzepakowy sól
sos bananoworzechowy- składniki:
banan, orzechy nerkowca, woda, syrop daktylowy
farsz jabłkowy- składniki:
farsz jabłkowy (jabłka, kasza ryżowa, cynamon, syrop daktylowy, rodzynki)
sałatka owocowa – składniki:
sałatka owocowa (zależy od sezonu np.banan, jabłko, ananas, kiwi, winogrona)
Opis:
Naleśniki możemy wypełnić przeróżnymi farszami, zawinąć lub złożyć, polać sosem a z surówką pasują wyśmienicie na śniadanie, obiad czy kolację. Możemy je podawać na słodko lub na słono. W Naszej kuchni naleśniki przygotowujemy zawsze dodając do ciasta mąkę pszenną razową. Taki naleśnik jest bardziej odżywczy. Mąka razowa to zmielone pełne ziarno pszenicy. Zawiera witaminy, głównie z grupy B, minerały: żelazo wapń, magnez, cynk i inne oraz błonnik pokarmowy i olej zawarty w zarodku. W wersji ma słodko mogą to być np. jabłka czy inne owoce, sos będący połączeniem owoców, orzechów i mleka roślinnego oraz sałatka owocowa. Czyli bardzo owocowe danie.

