Risotto z warzywami

Risotto z warzywami, czerwona kapusta, opiekany bakłażan, fasolka szparagowa
Risotto z warzywami, czerwona kapusta, opiekany bakłażan, fasolka szparagowa

Tabela wartości odżywczych:

mniejsza porcja  / waga: 422.5 g
wartość odżywcza393.6 kcal/1647.8 kJ
normalna porcja / waga:561.9 g
wartość odżywcza523.4 kcal/2191.5 kJ
* Waga porcji podanej na talerzu może się nieco różnić, od podanych w tabeli.
wartość odżywcza w 100 g
energia:93.1 kcal/390.0 kJ
tłuszcze:5.4 g
węglowodany: 7.9 g
błonnik:2.2 g
białko:2.4 g
sól:0.02 g

risotto z warzywami – składniki:

ryż naturalny, cukinia, papryka, cebula, marchew, pieczarki, groszek, kukurydza, olej rzepakowy, przyprawy

fasolka szparagowa- składniki:

fasolka szparagowa

opiekany bakłażan – składniki:

bakłażan, mąka pszenna, woda, proszek do pieczenia* (może zawierać gluten), przyprawy

opiekany bakłażan – składniki:

bakłażan, mąka pszenna, woda, proszek do pieczenia* (może zawierać gluten), przyprawy

czerwona kapusta z pestkami dyni – składniki:

czerwona kapusta, cebula, pestki dyni, olej, przyprawy

Opis:

Risotto to danie w które można wkomponować przeróżne warzywa takie jak lubimy. Bakłażan w cieście przełożony tofu, fasolka szparagowa i surówka dopełniają dania. Warzywa i zboża wzajemnie uzupełniają się tworząc pełnowartościowe, zbilansowane smaczne danie.

Campbell Icon