Tabela wartości odżywczych:
mniejsza porcja / waga: | 422.5 g |
wartość odżywcza | 393.6 kcal/1647.8 kJ |
normalna porcja / waga: | 561.9 g |
wartość odżywcza | 523.4 kcal/2191.5 kJ |
wartość odżywcza w 100 g | |
energia: | 93.1 kcal/390.0 kJ |
tłuszcze: | 5.4 g |
węglowodany: | 7.9 g |
błonnik: | 2.2 g |
białko: | 2.4 g |
sól: | 0.02 g |
risotto z warzywami – składniki:
ryż naturalny, cukinia, papryka, cebula, marchew, pieczarki, groszek, kukurydza, olej rzepakowy, przyprawy
fasolka szparagowa- składniki:
fasolka szparagowa
opiekany bakłażan – składniki:
bakłażan, mąka pszenna, woda, proszek do pieczenia* (może zawierać gluten), przyprawy
opiekany bakłażan – składniki:
bakłażan, mąka pszenna, woda, proszek do pieczenia* (może zawierać gluten), przyprawy
czerwona kapusta z pestkami dyni – składniki:
czerwona kapusta, cebula, pestki dyni, olej, przyprawy
Opis:
Risotto to danie w które można wkomponować przeróżne warzywa takie jak lubimy. Bakłażan w cieście przełożony tofu, fasolka szparagowa i surówka dopełniają dania. Warzywa i zboża wzajemnie uzupełniają się tworząc pełnowartościowe, zbilansowane smaczne danie.