Strogonow wegański

Strogonow, pęczak, brukselka z płatkami migdałowymi

Tabela wartości odżywczych:

mniejsza porcja  / waga: 545.9 g
wartość odżywcza380.2 kcal/1592 kJ
normalna porcja / waga:726.1
wartość odżywcza505.7 kca/2117.4 kJ
* Waga porcji podanej na talerzu może się nieco różnić, od podanych w tabeli.
wartość odżywcza w 100 g
energia:70 kcal/291.6 kJ
tłuszcze:1.4 g
węglowodany: 8 g
błonnik:1.7 g
białko:2.1 g
sól:0.02 g

strogonow wegański- składniki:

ziemniaki woda papryka cebula marchew kiszone ogórki olej rzepakowy krajanka sojowa (odtłuszczona sojowa mąka), mąka pszenna, przyprawy

ryż naturalny- składniki:

ryż

brokuł- składniki:

brokuł

surówka z sałaty lodowej- składniki:

sałata lodowa, ogórek, koperek, sól, olej, przyprawy

Opis:

Strogonow, danie jednogarnkowe po śląsku – ajntopf. Treściwy posiłek przygotowany w jednym garnku, zastępujący cały obiad. Składnikiem dania może praktycznie wszystko co podejdzie nam pod nóż. Nasza wersja jest wege. No cóż to przecież kuchnia roślinna. A więc wrzucamy: cebulę, cukinię, paprykę, pomidory, pieczarki, ziemniaki, kostkę sojową lub krajankę i oczywiście ulubione przyprawy może być czosnek, tymianek, ostra papryka, czarnuszka, imbir lub oregano . Strogonow dobrze smakuje z chlebem, ale też z kaszami. W Naszej kuchni, kasza gryczana jest zawsze nie palona, do tego brokuł na parze i oczywiście surówka, nigdy o niej nie zapominajmy. Strogonow to kolejna ciekawa forma na zagospodarowanie warzyw z dodatkiem kasz, roślin strączkowych i w efekcie mamy wspaniałe dobrze zbilansowane, pełnowartościowe danie.

Campbell Icon