Wege – bigos

Wege-bigos, sznycle ziemniaczane, sos pomidorowy, kotlet a’la schabowy, surówka z pomidorów

Tabela wartości odżywczych:

mniejsza porcja  / waga:535.9 g
wartość odżywcza444.8 kcal/1862.3 kJ
normalna porcja / waga:618.4 g
wartość odżywcza591.6 kcal/2476.9 kJ
* Waga porcji podanej na talerzu może się nieco różnić, od podanych w tabeli.
wartość odżywcza w 100 g
energia:83.0 kcal/347.5 kJ
tłuszcze:2.2 g
węglowodany: 10.3 g
błonnik:2.1 g
białko:2.0 g
sól:0.03 g

wege-bigos – składniki:

kapusta biała i kiszona, pieczarki, cebula, papryka, koncentrat pomidorowy olej rzepakowy

sos pomidorowy- składniki:

woda, przecier pomidorowy, seler, marchew, cebula, pietruszka, mąka pszenna, przyprawy, sól

sznycel ziemniaczany – składniki:

ziemniaki, mąka ziemniaczana

kotlet a’la schabowy – składniki:

suche kotlety sojowe (odtłuszczona sojowa mąka), czosnek, jajka, przyprawy, bułka tarta (mąka pszenna (78%), woda, drożdże, sól), olej rzepakowy

surówka z pomidorów i liści szpinaku – składniki:

pomidory, cebula, liście szpinaku, oliwa z oliwek, sól, pieprz czarny mielony

Opis:

Tradycyjny polski bigos, ale w wersji odchudzonej bez tłustego boczku, kiełbasy czy mięsa czyli bez cholesterolu i nasyconych kwasów tłuszczowych , których niestety w diecie „Kowalskiego” jest zbyt dużo. Wege-bigos jest lekkostrawny i zapewniam równie smaczny. A co w zamian mięsa? Możemy je zastąpić boczniak, krajanka sojowa, fasola albo pestki dyni. W tym zestawie wege-bigos, sznycle ziemniaczane, sos pomidorowy, kotlet a’la schabowy i surówka np. z pomidorów i liści szpinaku.

Campbell Icon