Burrito fasolowe

Burrito fasolowe, ryż naturalny, brokuł, surówka z kiszonej kapusty

Tabela wartości odżywczych:

mniejsza porcja  / waga:465 g
wartość odżywcza546.3 kcal/2287.3 kJ
normalna porcja / waga:618.4 g
wartość odżywcza726.6 kcal/3042 kJ
* Waga porcji podanej na talerzu może się nieco różnić, od podanych w tabeli.
wartość odżywcza w 100 g
energia:93.6 kcal/391.9 kJ
tłuszcze:5.3 g
węglowodany: 8.7 g
błonnik:2.0 g
białko:7.2 g
sól:0.03 g

kotlet a’la schabowy – składniki:

buritto fasolowe (woda, cukinia, cebula, papryka, marchew, pomidory, biała fasola, czerwona fasola, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy lub oliwa z oliwek

brokuł- składniki:

brokuł

ryż naturalny – składniki:

ryż naturalny, woda

surówka z kiszonej kapusty – składniki:

kiszona kapusta, marchew, papryka, cebula, koperek, olej, sól

Opis:

Buritto fasolowe to dobre danie jeśli potrzebujemy więcej białka. W kuchni roślinnej zastępuje mięso. Ale strączki to też sporo węglowodanów jako główne źródło energii, błonnika rozpuszczlnego w wodzie, korzystnego dla mikrobioty jelitowej. To też bogactwo witamin z grupy B, która ma bardzo dobry wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego (zapobiega depresji, zmniejsza stres i zapobiega stanom lękowym). Unikamy strączkowych a niepotrzebnie. Podane z ryżem, oczywiście naturalnym lub kaszą wraz z surówką to przepyszne i pożywne danie.

Campbell Icon