Naleśniki z jabłkiem

Naleśniki ze szpinakiem i parówką sojową, sos pomidorowy, czerwona kapusta, surówka z ogórka

Tabela wartości odżywczych:

mniejsza porcja  / waga: 263.2 g
wartość odżywcza524.5 kcal/21.95.8 kJ
normalna porcja / waga:350 g
wartość odżywcza697.5kcal/2920.4 kJ
* Waga porcji podanej na talerzu może się nieco różnić, od podanych w tabeli.
wartość odżywcza w 100 g
energia:199.2 kcal/838.2 kJ
tłuszcze:1.3 g
węglowodany: 39.6 g
błonnik:4.0 g
białko:4.0 g
sól:0.02 g

naleśniki – składniki:

woda, mąka pszenna biała i razowa, olej rzepakowy sól

sos bananoworzechowy- składniki:

banan, orzechy nerkowca, woda, syrop daktylowy

farsz jabłkowy- składniki:

farsz jabłkowy (jabłka, kasza ryżowa, cynamon, syrop daktylowy, rodzynki)

sałatka owocowa – składniki:

sałatka owocowa (zależy od sezonu np.banan, jabłko, ananas, kiwi, winogrona)

Opis:

Naleśniki możemy wypełnić przeróżnymi farszami, zawinąć lub złożyć, polać sosem a z surówką pasują wyśmienicie na śniadanie, obiad czy kolację. Możemy je podawać na słodko lub na słono. W Naszej kuchni naleśniki przygotowujemy zawsze dodając do ciasta mąkę pszenną razową. Taki naleśnik jest bardziej odżywczy. Mąka razowa to zmielone pełne ziarno pszenicy. Zawiera witaminy, głównie z grupy B, minerały: żelazo wapń, magnez, cynk i inne oraz błonnik pokarmowy i olej zawarty w zarodku. W wersji ma słodko mogą to być np. jabłka czy inne owoce, sos będący połączeniem owoców, orzechów i mleka roślinnego oraz sałatka owocowa. Czyli bardzo owocowe danie.

Campbell Icon