Naleśniki ze szpinakiem

Naleśniki ze szpinakiem i parówką sojową, sos pomidorowy, czerwona kapusta, surówka z ogórka

Tabela wartości odżywczych:

mniejsza porcja  / waga: 215.8 g
wartość odżywcza481.5kcal/2015.9 kJ
normalna porcja / waga:287 g
wartość odżywcza640.4 kcal/2681.1 kJ
* Waga porcji podanej na talerzu może się nieco różnić, od podanych w tabeli.
wartość odżywcza w 100 g
energia:223.1 kcal/934.2kJ
tłuszcze:12.8 g
węglowodany: 40.1 g
błonnik:2.6 g
białko:24.9 g
sól:0.04 g

naleśniki – składniki:

woda, mąka pszenna biała i razowa, olej rzepakowy sól

sos pomidorowy- składniki:

woda, przecier pomidorowy, papryka, mąka pszenna, sól, pieprz, czosnek

szpinak i parówka sojowa – składniki:

farsz szpinakowy (szpinak, cebula, olej rzepakowy parówki sojowe (woda, białko sojowe (11%), olej rzepakowy, białko pszenne, skrobia, aromaty (soja), ekstrakty przypraw, sól, substancja zagęszczająca: karagen, błonnik cytrusowy

surówka z czerwonej kapusty – składniki:

czerwona kapusta, cebula, pestki dyni, olej, sól, pieprz

Opis:

Naleśniki możemy wypełnić przeróżnymi farszami, zawinąć lub złożyć, polać sosem a z surówką pasują wyśmienicie na śniadanie, obiad czy kolację. Możemy je podawać na słodko lub na słono. W Naszej kuchni naleśniki przygotowujemy zawsze dodając do ciasta mąkę pszenną razową. Taki naleśnik jest bardziej odżywczy. Mąka razowa to zmielone pełne ziarno pszenicy. Zawiera witaminy, głównie z grupy B, minerały: żelazo wapń, magnez, cynk i inne oraz błonnik pokarmowy i olej zawarty w zarodku. W wersji ma słono naleśniki wypełniamy szpinakiem i parówką sojową. Są polane sosem pomidorowym i oczywiście surówka.

Campbell Icon