Naleśniki ziemniaczano-serowe(tofu)

Naleśniki z farszem ziemniaczano-serowym (tofu), brokuł, surówka z kapusty, marchewki, papryki, kukurydzy

Tabela wartości odżywczych:

mniejsza porcja  / waga: 263.2 g
wartość odżywcza524.5 kcal/21.95.8 kJ
normalna porcja / waga:350 g
wartość odżywcza697.5kcal/2920.4 kJ
* Waga porcji podanej na talerzu może się nieco różnić, od podanych w tabeli.
wartość odżywcza w 100 g
energia:199.2 kcal/838.2 kJ
tłuszcze:1.3 g
węglowodany: 39.6 g
błonnik:4.0 g
białko:4.0 g
sól:0.02 g

naleśniki – składniki:

woda, mąka pszenna biała i razowa, olej rzepakowy sól

farsz ziemniaczano serowy- składniki:

ziemniaki, ser sojowy (tofu), cebula, olej, sól, pieprz czarny mielony, tofu (sojowy) wędzone, sos sojowy

brokuł- składniki:

brokuł

surówka – składniki:

kapusta, marchew, papryka, kukurydza, cytryna, sól, olej, przyprawy

Opis:

Naleśniki możemy wypełnić przeróżnymi farszami, zawinąć lub złożyć, polać sosem a z surówką pasują wyśmienicie na śniadanie, obiad czy kolację. Możemy je podawać na słodko lub na słono. W Naszej kuchni roślinnej naleśniki przygotowujemy zawsze dodając do ciasta mąkę pszenną razową. Taki naleśnik jest bardziej odżywczy. Mąka razowa to zmielone pełne ziarno pszenicy. Zawiera witaminy, głównie z grupy B, minerały: żelazo wapń, magnez, cynk i inne oraz błonnik pokarmowy i olej zawarty w zarodku. Lubimy pierogi z farszem serowo-ziemniaczanym, dlatego pomyślałam, że w naleśnikach również będzie dobrze smakował. W wersji wege to ser sojowy. Nie zawiera cholesterolu ani tłuszczy nasyconych więc się nam nie podniesie 🙂

Campbell Icon