

Tabela wartości odżywczych:
| mniejsza porcja / waga: | 293.2 g |
| wartość odżywcza | 263.6 kcal/11.03.7 kJ |
| normalna porcja / waga: | 390 g |
| wartość odżywcza | 350.6 kcal/1467.9 kJ |
| wartość odżywcza w 100 g | |
| energia: | 89.9 kcal/376.4 kJ |
| tłuszcze: | 0.2 g |
| węglowodany: | 20.3 g |
| błonnik: | 1.5 g |
| białko: | 1.0 g |
| sól: | 0.02 g |
knedle – składniki:
(śliwki, ziemniaki, mąka ziemniaczana
sos pomidorowy – składniki:
woda, koncentrat pomidorowy, mleko sojowe (woda, ziarno soi) , marchew, seler, mąka pszenna, olej, sól, przyprawy
sos bananowy – składniki:
banany, mleko ryżowe (woda, ryż)
sałatka owocowa – składniki:
zależy od sezonu (np. banan, jabłko, ananas, kiwi, winogrona, śliwki, truskawki)
Opis:
Knedle ze śliwkami, trudno się im oprzeć. Ale mogą być z truskawkami lub borówką. To danie to doskonały sposób na zjedzenie wielu owoców. Są w knedlach, sosie i sałatce. Zmiksowane banany z mlekiem roślinnym (możemy dodać orzechy np. z nerkowca) idealnie nadają się do polania knedli zamiast masła z cukrem. Jest słodki i delikatny. Sałatka owocowa. Jeśli dodasz do niej sok ananasowy lub ananasa owoce nie ściemnieją. Ananasy zawierają dużo przeciwutleniaczy dzięki czemu inne owoce nie tracą wit.C. Zero dodanego białego cukru a mimo to całe danie jest słodkie. Naturalna zdrowa słodycz z owoców.


