Gulasz meksykański

Gulasz meksykański, ryż naturalny, krążki kukurydzy, surówka z kiszonej kapusty

Tabela wartości odżywczych:

mniejsza porcja  / waga:569 g
wartość odżywcza446.5 kcal/1869.5 kJ
normalna porcja / waga:756.7 g
wartość odżywcza593.9 kcal/2486.4 kJ
* Waga porcji podanej na talerzu może się nieco różnić, od podanych w tabeli.
wartość odżywcza w 100 g
energia:78.5 kcal/328.6 kJ
tłuszcze:2.1 g
węglowodany: 11.3 g
błonnik:2.1 g
białko:3.5 g
sól:0.04 g

gulasz meksykański składniki:

woda, cukinia, ziemniaki, cebula, papryka, marchew, koncentrat pomidorowy, krajanka sojowa, (odtłuszczona sojowa mąka), kukurydza, mąka pszenna, przyprawy

ryż naturalny – składniki:

ryż naturalny

krążki kukurydzy – składniki:

krążki kukurydzy

brokuł – składniki:

brokuł

surówka z kiszonej kapusty – składniki:

kapusta, marchew, papryka, koperek, sól , miód, sól, olej

Opis:

Gulasz, danie jednogarnkowe po meksykańsku czyli z dużą ilością papryki, pomidorów i oczywiście z kukurydzą i aromatycznymi ziołami. Treściwy posiłek przygotowany w jednym naczyniu, zastępujący cały obiad. Składnikiem dania może praktycznie wszystko co podejdzie nam pod nóż. Nasza wersja jest czysto jarska. No cóż to przecież kuchnia roślinna. Gulasz to kolejna ciekawa forma na zagospodarowanie warzyw z dodatkiem zbóż, roślin strączkowych i w efekcie mamy wspaniałe dobrze zbilansowane, pełnowartościowe danie.

Campbell Icon