Tabela wartości odżywczych:
mniejsza porcja / waga: | 569 g |
wartość odżywcza | 446.5 kcal/1869.5 kJ |
normalna porcja / waga: | 756.7 g |
wartość odżywcza | 593.9 kcal/2486.4 kJ |
wartość odżywcza w 100 g | |
energia: | 78.5 kcal/328.6 kJ |
tłuszcze: | 2.1 g |
węglowodany: | 11.3 g |
błonnik: | 2.1 g |
białko: | 3.5 g |
sól: | 0.04 g |
gulasz meksykański – składniki:
woda, cukinia, ziemniaki, cebula, papryka, marchew, koncentrat pomidorowy, krajanka sojowa, (odtłuszczona sojowa mąka), kukurydza, mąka pszenna, przyprawy
ryż naturalny – składniki:
ryż naturalny
krążki kukurydzy – składniki:
krążki kukurydzy
brokuł – składniki:
brokuł
surówka z kiszonej kapusty – składniki:
kapusta, marchew, papryka, koperek, sól , miód, sól, olej
Opis:
Gulasz, danie jednogarnkowe po meksykańsku czyli z dużą ilością papryki, pomidorów i oczywiście z kukurydzą i aromatycznymi ziołami. Treściwy posiłek przygotowany w jednym naczyniu, zastępujący cały obiad. Składnikiem dania może praktycznie wszystko co podejdzie nam pod nóż. Nasza wersja jest czysto jarska. No cóż to przecież kuchnia roślinna. Gulasz to kolejna ciekawa forma na zagospodarowanie warzyw z dodatkiem zbóż, roślin strączkowych i w efekcie mamy wspaniałe dobrze zbilansowane, pełnowartościowe danie.