Przedszkola

Więcej kuchni roślinnej w jadłospisie przedszkolaka

Szkolenie „Vegańskie przedszkole!”

Jesteś osobą zarządzającą kuchnią?
Odpowiadasz za zaopatrzenie lub finanse w przedszkolu?
Jesteś dyrektorem, a może zatroskanym rodzicem?

Hipokrates powiedział kiedyś, że jesteśmy tym, co jemy.

Dzisiaj już wiemy, że antyczny uczony miał rację. Posiłek daje siłę, a pożywienie daje życie, ale tylko pod warunkiem, że to co jemy jest pełnowartościowe. Warto od dziecka budować z jedzeniem zdrową relację. Zbilansowane posiłki roślinne oraz sposob włączenia ich do przedszkolnego jadłospisu poprawi ochronę zdrowia dzieci w ramach profilaktyki chorób cywilizacyjnych i promocji zdrowia.

Czy jedzenie słodyczy, przetworzonego jedzenia oraz wyrobów mięsnych wspiera zdrowie najmłodszych?
Czy takie wzorce wspierają zdrową relację z jedzeniem, czy wręcz przeciwnie są prostą drogą w kierunku chorób?

Warto odpowiedzieć sobie na te pytania.

Co zyskasz dzięki szkoleniu „Vegańskie przedszkole!”

  • Renomę nowoczesnego przedszkola, które dba o dobro swoich wychowanków, co przykuje uwagę grona coraz bardziej świadomych rodziców
  • Wiedzę, która pozwoli wzbogacić ofertę żywieniową Twojego przedszkola
  • Nauczysz się podstawowych technik i zasad gotowania roślinnego z wykorzystaniem świeżych i suszonych ziół i przypraw
  • Poznasz różnorodność produktów roślinnych dostępnych na rynku, ich właściwości odżywcze i kulinarne, a także sposoby ich przechowywania
  • Zobaczysz i przetestujesz jak możesz komponować przedszkolne posiłki, które będą zgodne z wytycznymi rozporządzenia Ministra Zdrowia z dn. 26 lipca 2016 r. (Dz.U. poz. 1154)
  • Odkryjesz wyzwania diety roślinnej, jej korzyści zdrowotne i środowiskowe oraz mity z nią związane
  • Rozwiniesz kreatywność i zyskasz umiejętność tworzenia smacznych i atrakcyjnych potraw roślinnych, dostosowanych do różnych okazji, preferencji i potrzeb żywieniowych dziec
  • Nawiążesz kontakt z innymi pasjonatami kuchni roślinnej, co pozwoli na wymianę doświadczeń, inspiracji, pomysłów i dalszy rozwój zawodowy w kierunku promowania zdrowia

Szkolenie „Vegańskie przedszkole” jest przeznaczone dla całego personelu placówki przedszkolnej – szczególnie dla osób zarządzających kuchnią, zaopatrzeniem i finansami.

Jest odpowiedzią na potrzeby naszych najmłodszych i chciałabym, abyś się o tym przekonał.

Czy vegańska dieta dostarcza wszystkich składników niezbędnych dla zdrowego rozwoju dziecka?
Skąd czerpać białko i tłuszcze, skoro nie z produktów zwierzęcych?

Moje szkolenie to dawka konkretnej wiedzy teoretycznej i praktycznej.

  • 40 godzin zajęć praktycznych przeznaczonych na przygotowanie wybranych, zdrowych zestawów posiłków dla przedszkolaków
  • 10 godzin konsultacji, które możemy odbyć nawet po zakończeniu szkolenia
  • Co najmniej 5 godzin  wykładów związanych z roślinnym odżywianiem dzieci

Dlaczego nie musisz się bać vege zmian?

Przychodzę do Ciebie ze szkoleniem, nie dlatego, że wcześniej zaniedbywałaś/zaniedbywałeś zdrowie swoich podopiecznych. Przychodzę do Ciebie, bo wiem, że możesz ofiarować im więcej kolorowego zdrowia na talerzu…

Jeżeli masz obawy, czy sobie poradzisz i czy po ukończonym szkoleniu będziesz „gotowa/gotowy” do samodzielnego zarządzania zdrową kuchnią, to uspokajam, Twoje doświadczenie pozwoli Ci szybko przyswoić nową wiedzę.

Po zakończonym szkoleniu chętnie pozostanę z Tobą w kontakcie.

Co wyróżnia moje szkolenia?

Moje szkolenia na tle konkurencji wyróżnia podejście do samego procesu kształcenia – zdecydowanie stawiam na przekazywanie wiedzy całemu personelowi, nie tylko wybranym osobom, co wprost przekłada się później na poziom efektywności wprowadzanych zmian.

Uważam, że zdrowe żywienie dzieci to nasza wspólna, społeczna sprawa.

A zatem wiedza, jak kształtować nowe, zdrowe nawyki, musi być dostępna na każdym poziomem zarządzania przedszkolem, a nawet wychodzić dalej, i trafiać bezpośrednio do rodziców.

A to może się wydarzyć, jeżeli każdy pracownik będzie umiał opowiedzieć rodzicom o roli zdrowego żywienia w rozwoju ich dziecka albo gdy włączysz rodziców w proces szkoleniowy.

Oczywiście, na początku naszej kulinarnej podróży po fascynującym świecie smaków i zapachów,  potrzebujemy wspierającego nas przewodnika. To nasz rodzinny dom i miejsca, w których się rozwijamy (takie jak przedszkola), kształtują nasze młode podniebienia i na długo zdecydują, czy jedzenie stanie się zagrażającym nam wrogiem, czy wspierającym nas przyjacielem.

Cena:

Cena szkolenia zależy od liczby uczestników i zakresu współpracy.

Interesuje Cię współpraca?

Zadzwoń aby dowiedzieć się więcej!

Chcesz poznać mnie bliżej?

Campbell Icon