Dodaj KUCHNIĘ ROŚLINNĄ do Twojego restauracyjnego menu
Zapraszam Cię na szkolenie:
„Indywidualny kurs kompetencji i umiejętności – kucharz o specjalizacji kuchnia roślinna”,
który pozwoli wprowadzić do Twojej oferty nową propozycję dań 100% roślinnych, które będą spełniały oczekiwania Twoich NOWYCH klientów!
Kuchnia roślinna staje się coraz bardziej popularna.
Cora więcej Polaków deklaruje zmniejszenie spożycia mięsa na rzecz produktów roślinnych.
Rośliny są źródłem życia i największym skarbem natury. Nasz organizm czerpie z nich wszystkie składniki odżywcze. Dania przygotowane na bazie produktów roślinnych sycą a jednocześnie pozwalają czuć się lekko, nadają się dla każdego, są stosowane w profilaktyce chorób cywilizacyjnych zgodnie ze znanym powiedzeniem Hipokratesa: „Niech jedzenie będzie twoim lekarstwem”.
Motywy zdrowotne diety roślinnej znajdują mocne dowody zarówno w badaniach naukowych, jak i w praktyce w codziennej obserwacji własnego zdrowia i samopoczucia. Wybierając kuchnię roślinną wspieramy nasze środowisko, działając na rzecz bardziej ekologicznych i humanitarnych rozwiązań.
Kuchnia roślinna to zmiana stylu życia, paradygmatów przełamując moc stereotypów, tak mocno w nas zakorzenionych. To odkrywanie nowych smaków, nowych możliwości kulinarnych tworząc dania oparte zarówno na łatwo dostępnych sezonowych produktach jak i coraz ciekawszych zamiennikach tradycyjnych produktów mlecznych, mięsnych, jajecznych.
Zaprzestanie jadania mięsa lub jego ograniczenie jest pierwszym krokiem który prowadzi do nowego spojrzenia w kwestii żywienia, zdrowia, etyki i ekologii.
W jaki sposób na tym skorzystasz?
wizerunkowo – wprowadzenie roślinnych dań do oferty doskonale wpisuje się w koncepcję biznesu odpowiedzialnego społecznie – tym prostym ruchem udowadniamy chęć dbania o:
- zdrowie gości
- szacunek do ich wyborów żywieniowych
- dbałość o środowisko
- innowacyjność i otwartość na zmiany
promocyjnie – wrzucenie informacji na Instagram/Facebook zwiększy zasięg informacji o proponowanych zmianach, dla tych którzy szukają miłego miejsca i roślinnych dań na wspólny posiłek i spotkanie ze znajomymi.
finansowo – rozejrzyj się.. Roślinne produkty i alternatywne roślinne zamienniki produktów odzwierzęcych znajdziesz w każdym sklepie. Ponad 10% Polaków jest na diecie wegańskiej lub wegetariańskiej. Czas na urozmaicenie twojej oferty o nowe równie smaczne i lżejsze kalorycznie dania dla osób świadomie dbających o zdrowie i środowisko. Kuchnia roślinna w Twojej ofercie to otwarcie drzwi dla NOWEGO, zadowolonego klienta.
Oferta szkolenia „Indywidualny kurs kompetencji i umiejętności – kucharz o specjalizacji kuchnia roślinna„,
Szkolenie jest przeznaczone dla całego personelu restauracji, szczególnie dla osób zarządzających kuchnią, zaopatrzeniem i finansami oraz personelu kuchennego. Pełna oferta szkolenia obejmuje:
- 50 godz. szkolenia podczas przygotowania –
- całodziennych zestawów posiłków: śniadanie, dwudaniowy obiad, deser (umiejętności pozwolą na tworzenie w późniejszym czasie własnych roślinnych całodziennych zestawów), analiza dotychczasowego jadłospisu oraz wprowadzenie wypracowanych zmian, konsultacje, wykłady – podstawowe informacje o kuchni roślinnej, wpływu żywienia na zdrowie i profilaktyce chorób cywilizacyjnych.
Oferta szkolenia „Indywidualny kurs kompetencji i umiejętności – kucharz o specjalizacji kuchnia roślinna„,
Szkolenie jest przeznaczone dla całego personelu restauracji, szczególnie dla osób zarządzających kuchnią, zaopatrzeniem i finansami oraz personelu kuchennego. Pełna oferta szkolenia obejmuje:
5 całodziennych zestawów posiłków: śniadanie, dwudaniowy obiad, deser (umiejętności pozwolą na tworzenie w późniejszym czasie własnych roślinnych całodziennych zestawów), analiza dotychczasowego jadłospisu oraz wprowadzenie wypracowanych zmian, konsultacje, wykłady – podstawowe informacje o kuchni roślinnej, wpływu żywienia na zdrowie i profilaktyce chorób cywilizacyjnych.
50 godz. szkolenia podczas przygotowania –
Co wyróżnia moje szkolenia?
Kuchnia roślinna to moja pasja. Przygotowanie posiłku to nie tylko receptura to przede wszystkim wiedza o poszczególnych składnikach, roli jaką pełnią w żywieniu ( przecież składamy się z tego co jemy)
i praktyczne przygotowanie dań w kuchni, któremu poświęcam najwięcej uwagi w czasie trwania szkolenia.
Podstawą gastronomii są ludzie – inwestycja w ludzi, którzy dla Ciebie pracują – to najlepsza inwestycja! Podczas jednego szkolenia wykształcisz cały personel w kierunku zdrowego odżywiania, rozwiniesz swoją restaurację i otworzysz się na nowych klientów.
Gwarantuję, że zyskasz klucz do serc wielu nowych gości Twojej restauracji, którą chętnie polecą innym.
Korzyści dla uczestników:
Ukończenie kursu pozwoli nabyć nowe umiejętności, które zostaną wykorzystane w rozwoju kariery zawodowej pracowników. Zdobywanie nowych specjalizacji pozwoli zachować dotychczasowe miejsca pracy bez potrzeby zatrudniania nowych pracowników czy korzystania z zewnętrznych firm cateringowych. Zmniejszy to koszty firmy i da większą szansę pozostania na rynku.
Pozwoli:
– zwiększyć ofertę dań dla klientów poszukujących ofert na dania bez glutenu, jajek, laktozy, kazeiny.
– komponować własne dania i swobodnie posługiwać się tego rodzaju kuchnią,
– zrozumieć potrzeby klientów i te wynikające z potrzeb zdrowotnych i poglądowych,
– zmodyfikować obecną ofertę dla klientów świadomych i wymagających służąc profesjonalnym doradztwem jak i stać się firmą która dotrzymuje kroku nowym trendom żywieniowym.
Koszt szkolenia
Cena szkolenia zależy od liczby uczestników i zakresu współpracy pełna oferta lub skrócona.
Ustalana jest bezpośrednio z klientem po zgłoszeniu chęci zakupu szkolenia.
Chcesz ustalić cenę i zakres szkolenia?